Hovězí ocásek na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 894 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 21 g
- Sodík 469 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 476 mg
- Vláknina 6969.5 mg
- Vitamín A 6969.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ocásek naporcujeme na menší kousky, cibuli nakrájíme nahrubo a karotku na kolečka. Bylinky posekáme nadrobno, česnek prolisujeme.
-
2
V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, necháme zesklovatět. Přidáme karotku, mírně orestujeme, vložíme do hrnce maso, osolíme, opepříme, promícháme a jakmile pustí šťávu, posypeme bylinkami, česnekem, podlijeme bílým vínem, přiklopíme a dusíme aspoň hodinu a půl. Občas podle potřeby podléváme vodou.
-
3
Maso vyjmeme, šťávu necháme téměř vysmahnout, zasypeme moukou, opražíme, podlijeme vínem nebo vodou podle chuti. Povaříme 20 až 30 minut, maso vrátíme do omáčky a necháme prohřát.
-
4
Podáváme s vařenými bramborami.