Husí stehna s dušenými fíky
Suroviny
- 750 g Husí stehna
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 250 g Šalotka
- 50 g Hrozinky
- 5 g Pepř cayenský
- 150 g Fíky čerstvé
- 275 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Med včelí
- 1 kávová lžička Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Balsamico ocet
- 1 polévková lžíce Margarín
- 2 polévková lžíce Želé rybízové
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 798 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 57 g
- Sodík 528 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 3.3 mg
- Draslík 488.9 mg
- Vláknina 4453.5 mg
- Vitamín A 4453.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Husí stehna omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme margarín a stehna smažíme 5-8 minut dozlatova.
-
2
Šalotky oloupeme, rozčtvrtíme, přidáme k masu a osmažíme dozlatova. Přidáme bílé víno a hrozinky, necháme přejít varem a pod pokličkou pozvolna dusíme asi 20 minut.
-
3
Stehna vyjmeme a uložíme do tepla. Vývar povaříme bez pokličky a ochutíme medem, cayenským pepřem a octem balsamico.
-
4
Fíky omyjeme, osušíme, rozčtvrtíme a vykrojíme z nich tvrdý střed. V horkém másle je ze všech stran osmažíme. Přidáme rosol z černého rybízu, promícháme a vaříme další 2 minuty.
-
5
Stehna upravíme na talíře a ozdobíme fíky. Omáčku podáváme zvlášť.