Husí stehna s dušenými fíky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Husí stehna
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 250 g Šalotka
  • 50 g Hrozinky
  • 5 g Pepř cayenský
  • 150 g Fíky čerstvé
  • 275 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Med včelí
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 1 polévková lžíce Margarín
  • 2 polévková lžíce Želé rybízové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 798 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 528 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 3.3 mg
  • Draslík 488.9 mg
  • Vláknina 4453.5 mg
  • Vitamín A 4453.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Husí stehna omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme margarín a stehna smažíme 5-8 minut dozlatova.

  • 2

    Šalotky oloupeme, rozčtvrtíme, přidáme k masu a osmažíme dozlatova. Přidáme bílé víno a hrozinky, necháme přejít varem a pod pokličkou pozvolna dusíme asi 20 minut.

  • 3

    Stehna vyjmeme a uložíme do tepla. Vývar povaříme bez pokličky a ochutíme medem, cayenským pepřem a octem balsamico.

  • 4

    Fíky omyjeme, osušíme, rozčtvrtíme a vykrojíme z nich tvrdý střed. V horkém másle je ze všech stran osmažíme. Přidáme rosol z černého rybízu, promícháme a vaříme další 2 minuty.

  • 5

    Stehna upravíme na talíře a ozdobíme fíky. Omáčku podáváme zvlášť.

Komentáře k receptu