Červená holandská omáčka s tymiánem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 411 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 37 g
- Sodík 498 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 322.7 mg
- Draslík 143.6 mg
- Vláknina 2760 mg
- Vitamín A 2760 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 43.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo rozpustíme na mírném plameni a metličkou do něj vmícháme rajský protlak, zahřátý na pokojovou teplotu. Přidáme lístky tymiánu. Žloutky s červeným vínem ušleháme ve vodní lázni a pomalu, za stálého míchání, přiléváme máslo s rajským protlakem. Omáčku dochutíme solí, kaeynským pepřem a cukrem.