Rybí ragú z úhoře
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 638 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 37 g
- Sodík 142 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 116 mg
- Draslík 379 mg
- Vláknina 2377.2 mg
- Vitamín A 2377.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Úhoře omyjeme, očistíme, zbavíme kůže a nakrájíme na menší špalíčky. Vložíme do hrnce, přidáme cibuli pokrájenou na kolečka, posekanou petrželku, bobkový list, prolisovaný česnek, tymián, celý pepř, osolíme, zalijeme vínem, koňakem, přivedeme k varu a vaříme 30 minut.
-
2
Vyjmeme rybí kousky a rozdělíme je na talíře. Omáčku scedíme, vmícháme máslo, zahustíme jíškou a povaříme ještě 3 minuty.
-
3
Kousky ryb přelijeme omáčkou a ozdobíme plátky orestovaných žampionů.