Rybí ragú z úhoře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 60 g Žampiony čerstvé
  • 5 g Pepř černý celý
  • 10 g Jíška instantní
  • 5 g Tymián čerstvý
  • 20 g Petržel kudrnka
  • 1200 ml Víno červené
  • 100 ml Martell cognac
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 kg Úhoř říční
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 638 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 142 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 116 mg
  • Draslík 379 mg
  • Vláknina 2377.2 mg
  • Vitamín A 2377.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Úhoře omyjeme, očistíme, zbavíme kůže a nakrájíme na menší špalíčky. Vložíme do hrnce, přidáme cibuli pokrájenou na kolečka, posekanou petrželku, bobkový list, prolisovaný česnek, tymián, celý pepř, osolíme, zalijeme vínem, koňakem, přivedeme k varu a vaříme 30 minut.

  • 2

    Vyjmeme rybí kousky a rozdělíme je na talíře. Omáčku scedíme, vmícháme máslo, zahustíme jíškou a povaříme ještě 3 minuty.

  • 3

    Kousky ryb přelijeme omáčkou a ozdobíme plátky orestovaných žampionů.

Komentáře k receptu