Dušené králičí na olivách a víně
Suroviny
- 200 g Cibule
- 700 g Králík
- 100 ml Olej olivový
- 500 ml Víno bílé
- 1 ks Chléb konzumní
- 1 ks Sůl
- 1 ks Pepř černý mletý
- 3 ks Bobkový list
- 1 ks Oregano sušené
- 6 stroužek Česnek
- 0.75 šálek Vývar drůbeží
- 0.5 šálek Olivy černé
- 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1147 kcal
- Sacharidy 84 g
- Tuky 46 g
- Sodík 97680 mg
- Bílkoviny 66 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 150.5 mg
- Draslík 911.5 mg
- Vláknina 11886.2 mg
- Vitamín A 11886.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme víno, oregano, bobkový list a králičí maso. Vše necháme přes noc v lednici marinovat.
-
2
Na oleji restujeme králičí maso z obou stran. Pak ho vložíme do ohnivzdorné mísy. Na kostičky nakrájenou cibuli a stroužky česneku si na pánvi orestujeme dozlatova. Přimícháme papriku a po dvou minutách vývar a marinádu. Krátce povaříme a nalijeme na maso, přidáme olivy, sůl a pepř.
-
3
Pokrm dusíme hodinu a čtvrt do změknutí. Posypeme oreganem a podáváme s chlebem.