Řízky balené v pivním těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová kýta
  • 100 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 100 ml Olej stolní
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kypřicí prášek do pečiva
  • 3 polévková lžíce Hořčice
  • 3 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Solamyl
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 652 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 202 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 298.5 mg
  • Draslík 569.3 mg
  • Vláknina 679.1 mg
  • Vitamín A 679.1 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájené maso osolíme a opepříme.

  • 2

    V míse rozmícháme hořčici se sójovou omáčkou. Maso vložíme do nálevu a zasypeme solamylem. Dáme odležet.

  • 3

    Připravíme těstíčko z rozšlehaných vajec, mouky, piva a špetky kypřícího prášku do pečiva.

  • 4

    Odleželé maso obalíme v těstíčku a pak po obou stranách osmahneme dozlatova.

Komentáře k receptu