Řízky balené v pivním těstíčku
Suroviny
- 600 g Vepřová kýta
- 100 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 100 ml Olej stolní
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Kypřicí prášek do pečiva
- 3 polévková lžíce Hořčice
- 3 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Solamyl
- 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 652 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 53 g
- Sodík 202 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 298.5 mg
- Draslík 569.3 mg
- Vláknina 679.1 mg
- Vitamín A 679.1 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.8 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájené maso osolíme a opepříme.
-
2
V míse rozmícháme hořčici se sójovou omáčkou. Maso vložíme do nálevu a zasypeme solamylem. Dáme odležet.
-
3
Připravíme těstíčko z rozšlehaných vajec, mouky, piva a špetky kypřícího prášku do pečiva.
-
4
Odleželé maso obalíme v těstíčku a pak po obou stranách osmahneme dozlatova.