Roštěnky na červeném víně s křenem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 100 ml Víno červené
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Okurky nakládané
  • 0.5 ks Paprika sterilovaná
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Kečup
  • 2 polévková lžíce Křen
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 524 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 1888 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 83.3 mg
  • Draslík 532.8 mg
  • Vláknina 3481.8 mg
  • Vitamín A 3481.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.9 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, po obvodu nařízneme. Maso osolíme, opepříme a zprudka opečeme na rozehřátém oleji tak, aby uvnitř zůstalo růžové.

  • 2

    Opečené roštěnky přendáme na nahřáté talíře, olej od opékání slijeme, do pánve přidáme máslo, na nudličky nakrájenou okurku a papriku, kečup, víno a sůl. Vše krátce podusíme a nalijeme na roštěnky. Posypeme nastrouhaným křenem a podáváme.

  • 3

    Vhodnou přílohou jsou opékané brambory nebo smažené bramborové hranolky.

Komentáře k receptu