Telecí játra s cuketou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 400 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 24 g
- Sodík 317 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 525 mg
- Draslík 709.4 mg
- Vláknina 3084.3 mg
- Vitamín A 3084.3 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0.1 mg
- Vitamín C 15.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cuketu omyjeme a nakrájíme na hranolky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenké plátky. Na talíři smícháme mouku, sůl a pepř.
-
2
Ve větší pánvi rozpálíme dvě lžíce přepuštěného másla, přidáme cuketu s cibulí a dusíme asi 10 minut do měkka. Přendáme na mísu, zakryjeme, uchováme v teple.
-
3
Do pánve přidáme zbylé máslo, plátky jater obalíme v okořeněné mouce a smažíme v pánvi asi 3 minuty z každé strany. Hotové přidáme k zelenině, necháme v teple.
-
4
Do pánve přilijeme víno a přivedeme k varu, ze dna pánve seškrábneme vypečenou šťávu.
-
5
Hotovou omáčkou přelijeme játra a ihned podáváme.