Slezská pivní polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 263 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 5 g
- Sodík 185 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 185.1 mg
- Draslík 228.9 mg
- Vláknina 3089.8 mg
- Vitamín A 3089.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrozinky očistíme, chléb nakrájíme na kostičky a s vodou a cukrem je dáme do kastrolu. Přivedeme k varu a necháme 5 minut vařit.
-
2
Škrob rozmícháme s trochou piva a za stálého šlehání přilijeme do kastrolu. Přidáme skořici, vanilku, zbytek piva a vše krátce povaříme.
-
3
Trochu polévky rozmícháme se žloutky a nalijeme zpátky do polévky. Dochutíme kořením, nalijeme do talířů a ihned podáváme.