Králík na cibuli
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 451 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 21 g
- Sodík 445 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 127.6 mg
- Draslík 776.4 mg
- Vláknina 1824 mg
- Vitamín A 1824 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmažíme na slanině. Přidáme očištěné porce králíka, osolíme, přidáme bobkový list, pepř a tymián a maso po všech stranách opečeme. Mírně podlijeme vodou a dusíme doměkka.
-
2
Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme nastrouhanou chlebovou kůrkou rozmíchanou s pivem a ještě povaříme. Ze šťávy odstraníme bobkový list.
-
3
Porce králíka rozdělíme na talíře a přelijeme šťávou.