Kohout pro labužníky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 863 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 54 g
- Sodík 702 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 192.1 mg
- Draslík 659.2 mg
- Vláknina 3241.1 mg
- Vitamín A 3241.1 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.4 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěného kohouta rozdělíme na čtyři porce, osolíme a opepříme. Maso potřeme olejem (1 polévková lžíce) smíchaným se šťávou vymačkanou z citronu, jemně nakrájenou cibulí a nasekanou celerovou natí. Necháme 1 hodinu uležet v chladničce.
-
2
Potom vložíme porce do rozpáleného zbylého oleje a zprudka osmahneme. Podlijeme vývarem, přilijeme víno a dusíme pod pokličkou doměkka.