Kohout pro labužníky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 l Vývar drůbeží
  • 2 dl Víno bílé
  • 1 kg Kohoutí maso
  • 5 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Celer - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 863 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 702 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 192.1 mg
  • Draslík 659.2 mg
  • Vláknina 3241.1 mg
  • Vitamín A 3241.1 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného kohouta rozdělíme na čtyři porce, osolíme a opepříme. Maso potřeme olejem (1 polévková lžíce) smíchaným se šťávou vymačkanou z citronu, jemně nakrájenou cibulí a nasekanou celerovou natí. Necháme 1 hodinu uležet v chladničce.

  • 2

    Potom vložíme porce do rozpáleného zbylého oleje a zprudka osmahneme. Podlijeme vývarem, přilijeme víno a dusíme pod pokličkou doměkka.

Komentáře k receptu