Celer na řecký způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 93 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 1 g
- Sodík 319 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 606.8 mg
- Vláknina 7760 mg
- Vitamín A 7760 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný celer oloupeme, nakrájíme na plátky, vložíme do kastrolu a podlijeme vodou s octem. Krátce podusíme.
-
2
Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a osmahneme na oleji, až zesklovatí. Přidáme rajčatový protlak, podušený celer a vše podlijeme vínem. Podle chuti osolíme a dodusíme doměkka.
-
3
Celer podáváme jako přílohu k masům nebo těstovinám, připraveným bez omáčky.