Lín pečený na kmíně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 903 kcal
- Sacharidy 128 g
- Tuky 12 g
- Sodík 65048 mg
- Bílkoviny 68 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 10 mg
- Draslík 264.7 mg
- Vláknina 13480.7 mg
- Vitamín A 13480.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Abychom odstranili z lína snáz šupiny, ponoříme ho na půl minuty do vařicí vody. Následně odstraníme šupiny, vykucháme, odřízneme hlavu, opláchneme, maso osolíme a zaprášíme hladkou moukou.
-
2
Líny posypeme trochou kmínu a upečeme na rozehřátém másle na každé straně 6 minut a odložíme na nahřátou mísu. V másle od pečení osmahneme nasekanou petrželovou nať, podlijeme trochou vývaru, krátce povaříme, šťávu necháme zhoustnout a podáváme k rybě s vařenými bramborami a saláty.