Velikonoční omeleta s bramborami a slaninou

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Anglická slanina
  • 200 g Brambory vařené ve slupce
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mouka polohrubá
  • 3 ks Pórek
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 632 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 630 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 65 g
  • Cholesterol 285.8 mg
  • Draslík 867.3 mg
  • Vláknina 14723.8 mg
  • Vitamín A 14723.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve vypracujeme tuhé těsto z mouky, soli, a jednoho vejce a vyložíme jím koláčovou formu vymazanou máslem.

  • 2

    Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky, pórek nakrájíme a podusíme na másle.

  • 3

    Na těsto rozložíme nejprve polovinu slaniny, poté brambory, pórek a nakonec opět slaninu.

  • 4

    Zalijeme zbytkem vajec, které nejprve rozkvedláme se špetkou soli a pepře a smícháme s nasekanou petrželkou.

  • 5

    Pečeme v troubě předehřáté na 180C dozlatova.

  • 6

    Omeletu nakrájíme na porce, rozdělíme na talíře a ihned podáváme.

Komentáře k receptu