Zapékané brambory se žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 843 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 64 g
- Sodík 171 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 332.8 mg
- Draslík 1508.7 mg
- Vláknina 15039.8 mg
- Vitamín A 15039.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 79.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme brambory, dáme do hrnce s vodou a uvaříme doměkka.
-
2
Pak slijeme, vychladlé oloupeme a na kostky nakrájíme.
-
3
Oloupeme a na plátky pokrájíme žampiony.
-
4
Rozkvedláme vejce s mlékem, osolíme a opepříme.
-
5
Nastrouháme sýr.
-
6
Smícháme v misce brambory a žampiony a dle chuťi osolíme a opepříme.
-
7
Vymažeme zapékací mísu a rozprostřeme do něj brambory.
-
8
Dáme krátce zapéct do vyhřáté trouby, zalijeme vejci a 20 minut zapékáme bez přikrytí.
-
9
Posypeme strouhaným sýrem a 15 minut dopečeme, dokud sýr není růžový.
-
10
Hotové jídlo podáváme se zeleninovým salátem či nakládanou okurkou.