Zapékané brambory se žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 500 g Žampiony čerstvé
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Máslo čerstvé
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 843 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 64 g
  • Sodík 171 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 332.8 mg
  • Draslík 1508.7 mg
  • Vláknina 15039.8 mg
  • Vitamín A 15039.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 79.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme brambory, dáme do hrnce s vodou a uvaříme doměkka.

  • 2

    Pak slijeme, vychladlé oloupeme a na kostky nakrájíme.

  • 3

    Oloupeme a na plátky pokrájíme žampiony.

  • 4

    Rozkvedláme vejce s mlékem, osolíme a opepříme.

  • 5

    Nastrouháme sýr.

  • 6

    Smícháme v misce brambory a žampiony a dle chuťi osolíme a opepříme.

  • 7

    Vymažeme zapékací mísu a rozprostřeme do něj brambory.

  • 8

    Dáme krátce zapéct do vyhřáté trouby, zalijeme vejci a 20 minut zapékáme bez přikrytí.

  • 9

    Posypeme strouhaným sýrem a 15 minut dopečeme, dokud sýr není růžový.

  • 10

    Hotové jídlo podáváme se zeleninovým salátem či nakládanou okurkou.

Komentáře k receptu