Jahodové knedlíky z tvarohového těsta

Hodnocení 6x 1x
Čas přípravy: 36 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 100 g Tvaroh tvrdý
  • 500 g Jahody zahradní
  • 60 g Cukr moučkový
  • 250 g Mouka pšeničná hrubá
  • 250 g Tvaroh jemný
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.125 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 559 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 100 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 137.8 mg
  • Draslík 230.4 mg
  • Vláknina 8000 mg
  • Vitamín A 8000 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 73.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Měkký tvaroh prolisujeme, osolíme a našleháme s rozpuštěným máslem a vejci. Vyklopíme na vál do prosáté mouky a přilijeme tolik mléka, aby se těsto spojilo a nelepilo.

  • 2

    Omyté jahody bez stopek zabalujeme do kousků odkrojených z těsta. Knedlíky vaříme v osolené vodě asi 6 minut, vyjmeme je a necháme okapat.

  • 3

    Podáváme posypané cukrem, nastrouhaným tvarohem a polité máslem.

Komentáře k receptu