Telecí pečeně s celerem a rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Telecí plec
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 ks Celer bulvový
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 0.25 kg Rajčata
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 282 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 375 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 144 mg
  • Draslík 744.7 mg
  • Vláknina 3115.8 mg
  • Vitamín A 3115.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté, osolené maso vložíme do pekáče s máslem a po všech stranách je opečeme. Podlijeme a v troubě pečeme téměř doměkka. Přidáme nakrájený celer, rajčata a dopečeme.

  • 2

    Maso vyjmeme, šťávu zahustíme kouskem másla smíchaným s moukou a povaříme.

  • 3

    Nakonec šťávu přisladíme, prolisujeme a podáme k nakrájenému masu.

Komentáře k receptu