Lučinová pomazánka vajíčková s okurkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Petržel - nať
  • 2 ks vařená vejce
  • 0.333333 ks Okurka salátová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 6 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 96896 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 83.3 mg
  • Vláknina 437.7 mg
  • Vitamín A 437.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z oloupaných vařených vajec vyjměte žloutky. Bílky a okurku nakrájejte na malé kostičky. Slunečnicová semínka nasucho opražte a nechte vychladnout. Nakrájenou okurku a bílky dejte do mísy společně s jedním žloutkem a nasekanou petrželkou. Přisypejte slunečnicová semínka a přidejte Lučinu. Vše důkladně promíchejte, osolte a opepřete podle chuti.

  • 2

    Podávejte s chlebem, nejlépe kváskovým, ozdobte rozdrobeným žloutkem a petrželkou.

Komentáře k receptu