Chorvatská polévka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Celer bulvový
  • 100 g Sýr Čedar
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Cibule
  • 1.3 l Vývar zeleninový
  • 1.5 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 510 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 1805 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 47.1 mg
  • Draslík 715 mg
  • Vláknina 15153.6 mg
  • Vitamín A 15153.6 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.3 mg
  • Vitamín E 3.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, očištěnou mrkev a celer nakrájíme na nudličky, pórek na plátky. Sýr nahrubo nastrouháme, petrželovou nať nasekáme na drobno.

  • 2

    Na másle usmažíme zeleninu dozlatova.

  • 3

    Na oleji zpěníme cibuli, zaprášíme moukou a připravíme světlou jíšku. V hrnci rozšeháme jíšku s horkým vývarem. Přidáme osmaženou zeleninu, pepř, sůl a na mírném plameni vaříme za občasného míchání asi 20 minut.

  • 4

    Polévku podáváme se strouhaým sýrem a petrželovou natí.

Komentáře k receptu