Římská polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Hovězí maso zadní
  • 80 g Sýr Čedar
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • 1 balení Žampiony - sterilované
  • 2 polévková lžíce Rýže dušená
  • 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 214 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 903 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 42.8 mg
  • Draslík 221.5 mg
  • Vláknina 3230.6 mg
  • Vitamín A 3230.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme na kolečka, mrkev očistíme a nakrájíme na kostičky, sýr nastrouháme, petrželovou nať jemně nasekáme.

  • 2

    Na oleji v hrnci usmažíme kroužky cibule, přidáme maso, necháme zatáhnout, zalijeme vývarem, osolíme a opepříme. Vaříme na mírném plameni, až je maso téměř měkké. Poté do polévky přidáme mrkev, žampiony i s nálevem a vařenou rýži.

  • 3

    Polévku podáváme posypanou sýrem a petrželkou.

Komentáře k receptu