Artyčoky zapečené se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Artyčoky
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 871 kcal
  • Sacharidy 107 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 1429 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 106 g
  • Cholesterol 320.3 mg
  • Draslík 3794.1 mg
  • Vláknina 108168 mg
  • Vitamín A 108168 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 120.7 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 42 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Artyčoky uvaříme v osolené vodě, vyjmeme a necháme okapat na sítu.

  • 2

    Okapané artyčoky zakapeme rozpuštěným máslem a obalíme je v nastrouhaném sýru. Vložíme do máslem vymazané zapékací mísy a v troubě zprudka zapečeme.

  • 3

    Zapečené artyčoky posypeme natvrdo uvařenými, nasekanými vejci a nasekanou petrželkou.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu