Vločková polévka s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 300 g Rajčata
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 100 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 4 polévková lžíce Ovesné vločky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 179 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 204 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 19.5 mg
  • Draslík 413.8 mg
  • Vláknina 5568 mg
  • Vitamín A 5568 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.8 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci na másle upražíme ovesné vločky. Zalijeme je mlékem smíchaným s trochou vody, osolíme a přidáme oloupaná, na kousky nakrájená rajčata. Jen chvíli povaříme, aby se rajčata nerozvařila.

  • 2

    Nakonec do polévky přidáme nasekanou petrželku.

Komentáře k receptu