Vídeňská roštěná II

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 g Hovězí roštěná plátky M.B.
  • 100 ml Víno červené
  • 250 ml Hovězí vývar základní
  • 1 ks Cibule
  • 3 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 195 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 223 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 144.3 mg
  • Vláknina 2183.3 mg
  • Vitamín A 2183.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Roštěnou nakrájíme na tři plátky a ty z jedné strany pomažeme hořčicí a touto stranou je namočíme v mouce. Mouku nesklepáváme, může tam být velká vrstva.

  • 2

    V pánvi rozpálíme olej a roštěnky na něm opečeme 4 minuty z každé strany – začneme pomoučenou stranou dolů. Poté je vyjmeme a dáme stranou.

  • 3

    Do pánve přidáme olej, je-li potřeba a zpěníme na něm cibulku nakrájenou na kostičky. Poté ji zalijeme vínem a necháme ho odpařit. Zalijeme vývarem, přidáme roštěnky – opět moučnou stranou dolů a vaříme ještě tři minuty. Mouka na roštěnkách omáčku zahustí.

Komentáře k receptu