Tvarohové knedlíky s čerstvými jahodami

Hodnocení 3x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Máslo čerstvé
  • 70 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 70 g Pšeničná krupice
  • 250 g Tvaroh tučný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Citronová kůra
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 414 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 234 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 110.5 mg
  • Draslík 24.1 mg
  • Vláknina 2552 mg
  • Vitamín A 2552 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 207.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Změklé máslo smícháme v míse s krupicí, hladkou moukou, vejcem a tvarohem. Vypracujeme těsto, které necháme odležet v lednici asi 2 hodiny.

  • 2

    Potom z těsta vyválíme váleček a odkrajujeme z něj tenčí plátky těsta, kterými obalujeme omyté, čerstvé jahody. Knedlíky vaříme v mírně osolené vodě, do které jsme přidali vanilkový cukr, proužek citronové kůry a trochu rumu. Podle velikosti knedlíků vaříme 4-5 minut. Hotové knedlíky vyplavou na hladinu.

  • 3

    Zdroj: http://www.lidovky.cz/zkuste-tvarohove-knedliky-s-jahodami-radi-roman-paulus-pi4-/dobra-chut.aspx?c=A130618_154535_dobra-chut_ape

Komentáře k receptu