Bliny se zakysanou smetanou a kaviárem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 200 g Mouka pohanková
  • 200 g Zakysaná smetana
  • 250 ml Mléko plnotučné
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kopr čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Droždí
  • 2 polévková lžíce Kaviár
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 444 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 524 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 190.5 mg
  • Draslík 286.4 mg
  • Vláknina 2671 mg
  • Vitamín A 2671 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 399.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do vlažného mléka přidáme droždí, lžičku cukru a rozmícháme. Osolíme, přisypeme pohankovou mouku, přidáme žloutek a znovu promícháme.

  • 2

    Z bílku vyšleháme tuhý sníh a zlehka přimícháme k těstu. Těsto přikryjeme čistou utěrkou a necháme na teplém místě vykynout - bude kynout 15-20 minut, mělo by zdvojnásobit svůj objem.

  • 3

    Rozehřejeme lívanečník nebo větší pánev, vymažeme máslem (nebo olejem) a smažíme lívance (na pánvi pečeme malé placičky). Opékáme je z obou stran dozlatova.

  • 4

    Bliny podáváme teplé, s lžící zakysané smetany a trochou kaviáru.

  • 5

    Ozdobíme plátkem omytého citronu a snítkou kopru.

Komentáře k receptu