Rychlý makovec

Hodnocení 5x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 210 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 210 g Cukr krupice
  • 200 g Mák mletý
  • 320 ml Mléko polotučné
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 balení Kypřicí prášek do pečiva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 289 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 25 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 70 mg
  • Draslík 148 mg
  • Vláknina 7772.8 mg
  • Vitamín A 7772.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse vyšleháme změklé máslo s krupicovým cukrem do pěny. Potom do směsi postupně, jedno po druhém, zašleháváme celá vejce (měla by mít pokojovou teplotu). Přisypeme mák, mouku smíchanou s práškem do pečiva a přilijeme mléko. Vše dobře promísíme a těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem.

  • 2

    Makovec pečeme v troubě vyhřáté na 170°C 20-25 minut. Jeslti je upečený, zjistíme zapíchnutím špejle do těsta - pokud se těsto na špejli nelepí, je makovec pečený.

Komentáře k receptu