Pečený hejk potřený hořčicovou marinádou
Suroviny
- 240 g Hejk
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 0.25 kávová lžička Sůl mořská
- 1 ks Cibule
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Paprika červená
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Hořčice
- 0.5 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 193 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 7 g
- Sodík 353 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 37 mg
- Draslík 198 mg
- Vláknina 4526.5 mg
- Vitamín A 4526.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 55.7 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mražené filety z hejka (bez kůže) omyjeme, osušíme a necháme mírně povolit. Troubu si předehřejeme na 200°C.
-
2
Připravíme si marinádu: do misky dáme olej, hořčici, sůl, pepř, kmín a směs dobře rozmícháme. Jakmile jsou filety povolené, potřeme je silně marinádou ze všech stran.
-
3
V pekáčku rozpálíme olej na plotýnce. Porce ryby vložíme na rozpálený olej, plotýnku vypneme a pekáček vložíme do předehřáté trouby.
-
4
Očištěnou cibuli pokrájíme na kolečka. Červenou masitou papriku a chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek. Papriku pak podélně nakrájíme na širší díly, chilli pokrájíme na tenké nudličky. Jakmile se ryba začne péct, rozložíme na ni, i vedle ní, všechnu pokrájenou zeleninu a pečeme dozlatova. Během pečení, 20-25 minut rybu polejeme 1-2x výpekem.
-
5
Porce upečené ryby dáme na talíře, obložíme je upečenou zeleninou a hned servírujeme.