Tarhoňa s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Slanina vepřová
  • 300 g Houby čerstvé
  • 250 g Tarhoňa
  • 500 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Paprika mletá uzená
  • 2 ks Šalotka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 polévková lžíce Libeček
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 0.5 polévková lžíce Majoránka čerstvá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 4928 kcal
  • Sacharidy 769 g
  • Tuky 121 g
  • Sodík 25334 mg
  • Bílkoviny 122 g
  • Uhlovodany 769 g
  • Cholesterol 17 mg
  • Draslík 708.8 mg
  • Vláknina 255540 mg
  • Vitamín A 255540 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šalotku očistíme a nakrájíme na kolečka, slaninu nadrobno. Houby očistíme a nakrájíme na větší kousky, libeček opláchneme a nasekáme nahrubo. Majoránu obereme na lístky.

  • 2

    Na rozpáleném oleji zpěníme šalotku se slaninou, poté vsypeme houby, osolíme a opepříme. Dusíme na mírném plameni. Asi po 10 minutách přisypeme tarhoňu, lehce osmažíme, zaprášíme paprikou, zalijeme vodou, aby byla tarhoňa potopená, vmícháme libeček a ještě asi 8 -10 minut dusíme. Poté necháme tarhoňu několik minut dojít.

  • 3

    Tarhoňu podáváme posypanou lístky čerstvé majoránky.

Komentáře k receptu