Tarhoňa s houbami
Suroviny
- 100 g Slanina vepřová
- 300 g Houby čerstvé
- 250 g Tarhoňa
- 500 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Paprika mletá uzená
- 2 ks Šalotka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.5 polévková lžíce Libeček
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 0.5 polévková lžíce Majoránka čerstvá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 4928 kcal
- Sacharidy 769 g
- Tuky 121 g
- Sodík 25334 mg
- Bílkoviny 122 g
- Uhlovodany 769 g
- Cholesterol 17 mg
- Draslík 708.8 mg
- Vláknina 255540 mg
- Vitamín A 255540 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šalotku očistíme a nakrájíme na kolečka, slaninu nadrobno. Houby očistíme a nakrájíme na větší kousky, libeček opláchneme a nasekáme nahrubo. Majoránu obereme na lístky.
-
2
Na rozpáleném oleji zpěníme šalotku se slaninou, poté vsypeme houby, osolíme a opepříme. Dusíme na mírném plameni. Asi po 10 minutách přisypeme tarhoňu, lehce osmažíme, zaprášíme paprikou, zalijeme vodou, aby byla tarhoňa potopená, vmícháme libeček a ještě asi 8 -10 minut dusíme. Poté necháme tarhoňu několik minut dojít.
-
3
Tarhoňu podáváme posypanou lístky čerstvé majoránky.