Croissanty – čokoládové a se šunkou a sýrem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 60 g Šunka dušená
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 6 polévková lžíce Nutella
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 223 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 31 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 68.8 mg
  • Draslík 19.4 mg
  • Vláknina 2400 mg
  • Vitamín A 2400 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těsto na croissanty rozdělíme na dvě poloviny. Vyválíme je na dva obdélníky o výšce 20 cm. Nakrájíme ho na trojúhelníky a spodní hraně asi 10 cm. Tuto spodní hranu trojúhelníka uprostřed nakrojíme řezem dlouhým tak 1,5 cm.

  • 2

    Doprostřed trojúhelníka dáme lžíci nutelly a zarolujeme od nakrojené hrany ke špičce. Skládáme na plech vystlaný pečícím papírem. Potřeme vejcem a dáme do lednice kynout 8 hodin.

  • 3

    Druhou část těsta naplníme šunkou a sýrem. Šunku i sýr nastrouháme a rozdělíme je na trojúhelníky těsta. Zarolujeme, naskládáme na druhý plech s pečícím papírem a potřeme vejcem. Také necháme na 8 hodin kynout v lednici.

  • 4

    Poté oba plechy vyndáme z lednice a necháme ještě 2 hodiny kynout v pokojové teplotě.

  • 5

    Potřeme vejcem a pečeme na 200 °C asi 15 minut. Croissanty se snadno připékají shora, takže nad ně dáme prázdný plech.

Komentáře k receptu