Slezská klobása se zelím

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 500 ml Víno bílé
  • 200 ml Hovězí vývar základní
  • 6 kávová lžička Kmín celý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Klobása ostravská
  • 8 ks Nové koření celé
  • 4 ks Bobkový list
  • 0.5 ks Zelí hlávkové bílé
  • 3 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1048 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 59 g
  • Sodík 599 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1577.5 mg
  • Vláknina 40037.4 mg
  • Vitamín A 40037.4 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 191.6 mg
  • Vitamín E 5.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné zelí nakrájíme na tenké nudličky. Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme natenko, oloupaný česnek drobně posekáme. Klobásy po obvodu ozdobně nařežeme.

  • 2

    Na rozpáleném oleji zpěníme cibuli s česnekem, přidáme klobásy a po všech stranách restujeme. Přimícháme koření a restujeme asi 5 minut. Ke klobásám vsypeme zelí, osolíme, opepříme a chvíli restujeme. Poté zalijeme vínem, důkladně promícháme a pod poklicí dusíme asi 30 minut, až je zelí měkké. Podle potřeby přilijeme vývar.

Komentáře k receptu