Okurkovo-rajčatový salát se sýrem a podmáslím

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 250 g Rajčata
  • 250 g Okurka salátová
  • 100 g Balkánský sýr
  • 140 ml Mléko - podmáslí
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 379 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 12 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 535.3 mg
  • Vláknina 5424.5 mg
  • Vitamín A 5424.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté rajčata pokrájíme na osminky. Omytou salátovou okurku podélně rozkrojíme a nakrájíme na plátky. Očištěnou jarní cibulku pokrájíme i s natí na kroužky.

  • 2

    Zeleninu dáme do mísy, ochutíme ji pepřem, posypeme na kostičky nakrájeným balkánským slaným sýrem a vše promícháme. Přelijeme rozšlehaným podmáslím, znovu promícháme a podáváme. Dobrou chuť.

Komentáře k receptu