Tortilla zapečená s masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Celer bulvový
  • 50 g Mrkev kořen
  • 200 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 50 g Fazole bílé
  • 200 g Vepřové maso mleté
  • 50 g Kukuřice cukrová nakládaná
  • 400 g Rajčata Cherry
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Bobkový list
  • 1 ks Chilli paprička
  • 4 ks Tortilla
  • 1 špetka Oregano sušené
  • 5 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 559 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 186 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 81 mg
  • Draslík 876.3 mg
  • Vláknina 15097.5 mg
  • Vitamín A 15097.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole přes noc namočíme ve vodě, poté uvaříme do měkka, scedíme a necháme vychladnout.

  • 2

    Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky, česnek na plátky, cibuli a papričku bez semínek na drobné kousky.

  • 3

    V kastrole rozpálíme olej, na něm orestujeme cibuli s česnekem, přidáme papričku a zeleninu. K změklé zelenině vmícháme mleté maso a ještě restujeme. Přidáme koření a sůl, krájená sterilovaná rajčata i s nálevem a dusíme za občasného míchání. Když se tekutina odpaří, přimícháme fazole, sterilovanou kukuřici bez nálevu a hotové ragú řádně promícháme.

  • 4

    Tortilly zlehka opečeme na suché pánvi po obou stranách. Každou tortillu naplníme ragú, do kterého před tím vmícháme polovinu jemně strouhaného ementálu, tortilly přepůlíme a narovnáme do pekáčku. Vše překryjeme zbylým ragú, posypeme zbylým ementálem a v troubě předehřáté na 200 °C a zapékáme pod grilem asi 10 minut.

Komentáře k receptu