Pochoutka z čerstvého tuňáka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 13 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 400 g Tuňák obecný
  • 0.5 kávová lžička Sůl mořská
  • 2 ks Citrony
  • 3 špetka Pepř bílý
  • 1.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • 0.4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 337 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 574 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 76 mg
  • Draslík 702.9 mg
  • Vláknina 12064.9 mg
  • Vitamín A 12064.9 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 78.9 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    2 citróny chemicky neošetřené omyjeme, z jednoho vymačkáme šťávu, druhý rozkrájíme na čtvrtky. Omyté steaky z čerstvého tuňáka osušíme, pokapeme z obou stran citrónovou šťávou (1.5 lžíce) a necháme je v 15 minut odležet. Pak filety osušíme papírovou utěrkou, osolíme je, posypeme čerstvě pomletým bílým pepřem a obalíme je v hladké mouce.

  • 2

    V litinové pánvi rozehřejeme olivový olej, na něm zprudka filety orestujeme dozlatova z každé strany po 1 -1.5 minutě - podle výšky steaku. Během restování přihodíme k masu 2-4 snítky (4 lžíce) omytého rozmarýnu.

  • 3

    Tuňákové steaky dáme na talíře, ozdobíme pokrájeným citrónem a hned servírujeme.

Komentáře k receptu