Bešamelová omáčka II

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 25 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 7 g Sůl
  • 7 g Pepř růžový mletý
  • 400 ml Mléko polotučné
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 171 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 680 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 25 mg
  • Draslík 0.4 mg
  • Vláknina 1580 mg
  • Vitamín A 1580 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo rozpustíme v malém hrnci. Zasypeme ho moukou a krátce povaříme.

  • 2

    Poté postupně přiléváme mléko – podle potřeby. Mléko by mělo být teplé.

  • 3

    Vaříme tak 15 minut, poté ochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem.

  • 4

    Bešamelová omáčka je základem různých omáček. Stačí do ní přidat parmesan a můžeme podávat s těstovinami.

Komentáře k receptu