Tvarohová buchta

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 400 g Mouka pšeničná hladká
  • 170 g Máslo
  • 160 g Cukr moučka
  • 300 g Tvaroh měkký
  • 1 ks žloutek
  • 1 ks Kypřící prášek do pečiva
  • 4 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 291 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 0 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 0.3 mg
  • Draslík 0 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku, cukr moučka (140 g) a kypřící prášek smícháme. Přidáme vejce, žloutek, mléko a máslo a vypracujeme těsto. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a dáme ho na půl hodiny do lednice odležet. Po té těsto rozválíme a jednu polovinu dáme na plech vyložený pečícím papírem.

  • 2

    Tvaroh smícháme s 20 g cukru moučka a rozetřeme na rozválené těsto na plechu. Přikryjeme druhým plátem těsta, který jsme také rozváleli.

  • 3

    Buchtu upečeme ve středně vyhřáté troubě do růžova.

  • 4

Komentáře k receptu