Milánské šafránové rizoto

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Máslo čerstvé
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 50 g Morek
  • 320 g Rýže Arborio
  • 100 ml Víno bílé
  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Šafrán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 601 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 629 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 67 g
  • Cholesterol 29.5 mg
  • Draslík 146 mg
  • Vláknina 2451 mg
  • Vitamín A 2451 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve vyšším hrnci rozpustíme máslo, přidáme morek a po chvíli vsypeme najemno nasekanou cibuli. Když se morek postupně rozpouští, přispyeme do hrnce rýži (předem ji neproplachujeme.) Rýži zalijeme vínem a když se tekutina trochu odpaří, po troškách přiléváme vývar. Přidáme šafrán rozmíchaný v troše vlažné vody. Podle potřeby dále přiléváme vývar, rizoto mírně osolíme. Když je rýže měkká (ne však rozvařená) a vývar téměř odpařený, je rizoto hotové.

  • 2

    Odstavíme z plotny, vmícháme kousek másla a nastrouhaný sýr, který se v rizotu mícháním rozpustí.

  • 3

    Hotové rizoto má mít krémovou konzistenci.

Komentáře k receptu