Makrela na víně

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 600 g Rajčata
  • 100 g Strouhanka
  • 7 g Sůl
  • 7 g Pepř černý mletý
  • 75 ml Olej rostlinný
  • 100 ml Víno bílé
  • 3 ks Makrela obecná
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 915 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 65 g
  • Sodík 13 mg
  • Bílkoviny 70 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 240 mg
  • Draslík 519.4 mg
  • Vláknina 5024 mg
  • Vitamín A 5024 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.3 mg
  • Vitamín E 3.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Makrely očistíme, osolíme a opepříme.

  • 2

    Pekáček vymažeme olejem a naskládáme do něj makrely.

  • 3

    Rajčata oloupeme a nakrájíme na kostky. Smícháme je s vínem, utřeným česnekem a petrželkou.

  • 4

    Směsí potřeme ryby a zbytek směsi nalijeme do pekáčku.

  • 5

    Posypeme je strouhankou.

  • 6

    Pečeme 15 minut na 200 °C z jedné strany, poté ryby otočíme, posypeme strouhankou a pečeme dalších 10-15 minut.

Komentáře k receptu