Pečené filety z amura s fenyklem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kostka Zeleninový bujón
  • 800 g Amur bílý
  • 60 g Máslo
  • 4 krajíc chleba z pekárny
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 5 kávová lžička Pepř 4 barev
  • 1.5 kávová lžička Kmín římský
  • 2 ks Fenykl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Citrony
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 405 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 14 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 150 mg
  • Vláknina 16777.6 mg
  • Vitamín A 16777.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykostěné filety z amura (i s kůží) rozkrájíme na 4 díly. Omyté a osušené maso ze strany, kde je kůže nařízneme, pak každou stranu osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Troubu předehřejeme na 165-170°C.

  • 2

    Z fenyklu odstraníme první listy a odkrojíme stopky (dřevnatá část), které jsou nahoře. Pak jej nakrájíme na čtvrtky. Očištěnou cibuli a jeden chemicky neošetřený citrón nakrájíme na plátky, které vložíme do vroucí vody. Přidáme zeleninový bujón (1 kostku) a po 3 minutách čtvrtky fenyklu. Vše krátce povaříme (přibližně 10-13 minut). Fenykl musí zůstat nedovařený. Pak fenykl scedíme a necháme okapat.

  • 3

    Druhý chemicky neošetřený citrón nakrájíme na plátky. Pekáč vytřeme máslem, filety poklademe kůží nahoru, mezi ně poklademe čtvrtky fenyklu. Takto připravenou rybu pokapeme olejem, pokryjeme tenkými plátky másla a dáme péct asi na 20 minut do trouby. Pečeme dozlatova.

  • 4

    Upečené filety poklademe na talíře s upečeným fenyklem. Ozdobíme je plátky citrónu, omytými lístky petrželky a hned horké podáváme s chlebem.

Komentáře k receptu