Pečený čaj - sezónní

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 500 g Cukr krystal
  • 1 ks Citrony
  • 1 kg Maliny
  • 1 kg Jablka
  • 2 polévková lžíce Hřebíček
  • 3 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 59 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 121.5 mg
  • Vláknina 4740 mg
  • Vitamín A 4740 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné ovoce odpeckujeme a větší nakrájíme na drobné kousky. Citron oloupeme a pokrájíme na kousky, nebo jen vymačkáme šťávu.

  • 2

    Všechno dáme do hlubšího plechu, zasypeme cukrem a přidáme koření. Promícháme a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při 170°C 30-40 minut, občas můžeme promíchat.

  • 3

    Ihned po vytažení z trouby vmícháme rum. Plníme do skleniček se šroubovacím uzávěrem, položíme je víčkem dolů a necháme vychladnout.

Komentáře k receptu