Zavináče ze sleďů ve sladkokyselém nálevu

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Zelí kysané
  • 300 ml Ocet
  • 200 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 8 ks Sleď čerstvý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Okurky nakládané
  • 1 ks Paprika červená
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 polévková lžíce Kopr
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 322 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 2057 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 280 mg
  • Draslík 113.9 mg
  • Vláknina 5796.5 mg
  • Vitamín A 5796.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vodu svaříme s octem, cukrem, solí a kořením. Nálev necháme vychladnout.

  • 2

    Očištěné a vykuchané sledě omyjeme a osušíme. Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky, očištěnou papriku a nakládané okurky nakrájíme na nudličky.

  • 3

    Sledě položíme kůží dolů, osolíme, poklademe zelím, cibulí, paprikou a okurkou. Svineme do závitků a upevníme párátky.

  • 4

    Závitky vložíme do čistých sklenic, přidáme vždy snítku kopru a zalijeme vychladlým nálevem.

  • 5

    Sklenice uložíme do chladu nejméně na 7 dní.

Komentáře k receptu