Grilované ovoce na jehle

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Jahody
  • 500 g Nektarinka
  • 500 g Ananas
  • 600 ml Zmrzlina vanilková
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Máslo
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 258 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 80 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 44 mg
  • Draslík 367.8 mg
  • Vláknina 4242 mg
  • Vitamín A 4242 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené ovoce nakrájíme na kousky a střídavě napichujeme na špejle.

  • 2

    Rozehřáté máslo smícháme se skořicí a citronovou šťávou. Směsí potřeme připravené ovocné špízy.

  • 3

    Špízy rozložíme na rošt grilu a grilujeme asi 5 minut. Během grilování jednou obrátíme.

  • 4

    Ovocné špízy podáváme teplé, zvlášť v mističce podáváme vanilkovou zmrzlinu.

Komentáře k receptu