Vylepšený květákový mozeček

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Květák
  • 50 g Máslo
  • 50 g Šunka dušená
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 256 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 110 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 199 mg
  • Draslík 478.3 mg
  • Vláknina 6000.3 mg
  • Vitamín A 6000.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 64 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Květák rozebereme na růžičky, důkladně propereme a v osolené vodě uvaříme do poloměkka. Scedíme, necháme okapat a pokrájíme nebo rozmačkáme.

  • 2

    V kastrolu rozehřejeme máslo a zpěníme na něm cibuli nakrájenou na jemno. Přidáme nadrobno nakrájenou šunku a orestujeme.

  • 3

    Nakonec přisypeme nadrobno nakrájený uvařený květák a krátce podusíme dusíme doměkka. Dochutíme solí, pepřem a zalijeme rozkvedlanými vejci, do kterých jsme přimíchali nastrouhaný sýr.

  • 4

    Za stálého míchání přidáme nakrájenou petrželku, vejce necháme srazit a odstavíme.

Komentáře k receptu