Hanácké bóček

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Kmín drcený
  • 1 ks Pivo světlé 12% 4,5% obj.
  • 1 ks Sýr Tvarůžky
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 1 kg Vepřový bok
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1161 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 109 g
  • Sodík 77597 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 144 mg
  • Draslík 659.4 mg
  • Vláknina 6172 mg
  • Vitamín A 6172 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.9 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do bůčku uděláme kapsu, vysolíme, vypepříme, opaprikujeme a okmínujeme. Kapsu naplníme tvarůžky a uzavřeme. Bůček opět na povrchu osolíme, opepříme, opaprikujeme a okmínujeme. Dáme do pekáčku a podlijeme pivem. Dáme péci do trouby na 200°C asi na jednu hodinu. Pokud tvarůžky vytečou z kapsy, nic se neděje, ochutí tak omáčku, kterou po upečení uděláme tak, že maso vyjmeme. Sós prohřejeme, vyšleháme a zahustíme tmavou jíškou.

Komentáře k receptu