Hlávkový salát s rybami a zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Salát hlávkový
  • 100 g Ředkvička
  • 120 g Cibule
  • 80 g Olivy černé
  • 200 g Rajčata
  • 120 g Tuňák ve vlastní šťávě
  • 40 g Olej olivový extra panenský
  • 6 g Sůl
  • 150 g Sardinky v oleji
  • 40 ml Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 276 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 771 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 30 mg
  • Draslík 222.6 mg
  • Vláknina 8540 mg
  • Vitamín A 8540 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hlávkový salát omyjeme, otřepeme, natrháme na menší kousky a vsypeme do salátové mísy. Rajčata nakrájíme na osminky, ředkvičky na kolečka, cibuli na plátky a rozebereme na kroužky, olivy vypeckujeme a posekáme na tenké nudličky. Do mísy přisypeme ředkvičky, cibuli, posypeme olivami, zalijeme olejem, octem, osolíme a promícháme.

  • 2

    Sardinky a tuňáka vyklopíme z konzervy, vidličkou trochu rozmělníme a jednotlivé porce salátu rybami obložíme. Ozdobíme osminkami rajčat a podáváme.

Komentáře k receptu