Roštěnky s hořčicovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Hovězí roštěnka vys. peč.
  • 100 g Jogurt bílý
  • 20 g Petržel kudrnka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Feferony
  • 5 dl Vývar z hovězích kostí
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 3 polévková lžíce Hořčice polotučná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 311 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 432 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 118.3 mg
  • Draslík 410.9 mg
  • Vláknina 900.8 mg
  • Vitamín A 900.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté maso rozkrájíme na plátky, naklepeme a po obvodu nařízneme. Osolíme, opepříme a v pánvi na rozpáleném sádle z obou stran opečeme. Maso z pánve vybereme, do sádla vložíme nakrájenou cibuli, kterou osmahneme do zlatova. Naskládáme na ni zpátky roštěnky, zalijeme vývarem, vložíme nasekanou feferonku. Pod pokličkou dusíme do měkka.

  • 2

    Měkké maso vyndáme, poklademe na jednotlivé talíře. Zbylou šťávu vydusíme na tuk, přidáme hořčici, přilijeme jogurt, vše dobře promícháme a prohřejeme. Připravenou omáčkou přelijeme porce roštěnek na talíři. Nakonec přidáme vhodnou přílohu, posypeme nasekanou petrželkou kudrnkou a jídlo podáváme.

Komentáře k receptu