Tatarské pikantní azu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Hovězí maso zadní
  • 3 g Bobkový list
  • 70 ml Olej slunečnicový
  • 2 ml Citrónová šťáva
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Feferony
  • 3 ks Okurky nakládané
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Kečup
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 303 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 2598 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 58 mg
  • Draslík 118.3 mg
  • Vláknina 6712.6 mg
  • Vitamín A 6712.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.3 mg
  • Vitamín E 6.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme, nakrájíme na tenké pásky, které opečeme na rozpáleném oleji. Přidáme na tenké kolečka nakrájenou cibuli, osmažíme dohromady do změknutí cibule. Posypeme moukou, osolíme, opepříme, vložíme drobně nakrájenou feferonku. Chvilku smažíme a zalijeme vodou. Vložíme bobkový list, na mírném ohni, za častého promíchání dusíme doměkka. Podle potřeby přilijeme vodu, přidáme kečup, na malé kostky nakrájené okurky. Zamícháme, prohřejeme, nakonec podle chutě dochutíme citrónovou šťávou.

  • 2

    Teplé jídlo podle porcí rozdělíme na jednotlivé teplé talíře. přidáme vhodnou přílohu a podáváme.

Komentáře k receptu