Rybí polévka s pečenáči

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Pórek
  • 300 g Brambory
  • 20 g Olej olivový extra panenský
  • 400 g Kukuřice cukrová nakládaná
  • 40 g Pažitka
  • 40 g Petržel - nať
  • 8 g Sůl
  • 150 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 200 g Ryby v oleji a vlastní šťávě
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 750 ml Vývar rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 426 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 1402 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 41.3 mg
  • Draslík 817 mg
  • Vláknina 9972.5 mg
  • Vitamín A 9972.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pórek omyjeme, pokrájíme na tenká kolečka, brambory oškrábeme, rozkrájíme na osminky, kukuřici scedíme a necháme okapat, pečenáče vyndáme z konzervy, necháme okapat od oleje, nakrájíme na menší kousky.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme pórek, osmahneme, přidáme brambory, orestujeme, zalijeme vývarem a povaříme 15 minut. Vlijeme smetanu, přidáme kukuřici, pečenáče, posekanou pažitku, povaříme asi 3 minuty. Podle chuti osolíme, opepříme, provaříme a odstavíme.

  • 3

    Jednotlivé porce posypeme posekanou petrželkou.

Komentáře k receptu