Hovězí řízky pečené na pivu

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Strouhanka
  • 700 g Hovězí maso zadní
  • 30 ml Mléko plnotučné
  • 250 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 300 ml Hovězí vývar základní
  • 30 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 6 stroužek Česnek
  • 0.09 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 449 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 564 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 225.5 mg
  • Draslík 210.7 mg
  • Vláknina 3008.1 mg
  • Vitamín A 3008.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.3 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 58.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso rozkrájíme na silnější řízky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme. Česnek rozdrtíme, cibuli nakrájíme na výseče.

  • 2

    Maso obalíme ve strouhance, dobře ji do masa vmáčkneme, namáčíme ve vejcích rozšlehaných s mlékem a na másle zprudka smažíme z obou stran do zlatova. Usmažené řízky vložíme do pekáče vytřeného olejem, přilijeme výpek, vývar a víno. Přidáme česnek, cibuli, v předehřáté troubě pečeme, až bude maso měkké. Přeléváme výpekem, podle potřeby přilijeme horkou vodu.

Komentáře k receptu