Telecí řízky s vinným šodó
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 388 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 23 g
- Sodík 204 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 412.7 mg
- Draslík 602.5 mg
- Vláknina 33.1 mg
- Vitamín A 33.1 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Připravené maso z obou stran osmažíme na másle dozlatova, vyjmeme a držíme na teple. Do výpeku vmícháme víno a necháme zchladnout. Víno přelijeme do mísy a nad párou do něj zašleháme žloutky a šleháme do zhoustnutí. Nevaříme, žloutky by se srazily!
-
2
Maso podáváme přelité šodó.