Medový chlebíček s datlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 250 g Mouka chlebová
  • 75 g Mouka pšeničná tmavá chlebová předměřická
  • 4 g Sůl
  • 10 g Droždí sušené
  • 25 g Olej slunečnicový
  • 60 g Med včelí
  • 80 g Datle
  • 40 g Sezam - semena
  • 1 g Tuk
  • 200 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 204 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 158 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 0.1 mg
  • Draslík 112.1 mg
  • Vláknina 2578 mg
  • Vitamín A 2578 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy vsypeme chlebovou mouku, sůl, droždí, promícháme, přilijeme vlažnou vodu, olej, med a vypracujeme těsto. Důkladně prohněteme, poté necháme hodinu kynout. Datle zbavíme pecek, nakrájíme na malé kousky a spolu se sezamem přimícháme do těsta. Formu na biskupský chlebíček vymažeme tukem, naplníme těstem a necháme ještě půl hodiny kynout. Formu vložíme do vyhřáté trouby a upečeme při 220°C do zlatova.

  • 2

    Chlebíček vyklopíme, necháme vychladnout. Krájíme na slabé krajíčky, upravíme na talířky a podáváme.

Komentáře k receptu